Kinderboerderij De Beekdalhoeve subsidie ontvangen van de NAM vanwege het project “Steek energie in de buurt”.

(persbericht)  https://www.assercourant.nl/algemeen/560042/nam-steunt-kinderboerderij-beekdalhoeve-asser-wijk-marsdijk.html
Kinderboerderij De Beekdalhoeve in de wijk Marsdijk heeft afgelopen maand een subsidie ontvangen van de NAM vanwege het project  “Steek energie in de buurt”.

Kinderboerderij De Beekdalhoeve ligt als groene omgeving in de mooie wijk Marsdijk (Assen-Noord) en is bijna de grootste kinderboerderij van Assen.

De kinderboerderij vervult een rol in educatie van kinderen en betrokkenheid in de buurt voor vrijwilligers en buren. Voor het voortbestaan van de kinderboerderij is het bestuur afhankelijk van factoren zoals dagbesteding door Van Boeijen, vrijwilligers, betrokkenheid van buren en donaties/ c.q. inkomsten. De gemeente draagt een deel bij in kosten voor exploitatie en diervoeder.

De NAM heeft een subsidie beschikbaar gesteld in het kader van het project “Steek energie in de buurt”

v.l.n.r.: Kirsten Smit, (NAM Communicatie) Koen Vos en Richard Zijlstra (namens het bestuur)

De subsidie is in de vorm van een tegoedbon en een mooie bos bloemen overhandigd aan het bestuur van de kinderboerderij. De subsidie is zeer welkom ontvangen.

Er is een plan uitgewerkt waardoor we op meerdere vlakken sterker worden als kinderboerderij en daarmee de aanwezigheid van de kinderboerderij in de wijk hopen te kunnen waarborgen. Aldus een reactie van het bestuur.

De vervangingen zijn o.a.: kruiwagens, enkele voertonnen en het bouwen van een afdak voor diverse werkzaamheden. Zo ook willen we banken, picknicktafels en prullenbakken plaatsen. Tevens willen we in het kader van hygiëne een handenwasplaats realiseren.

De ballonwoning naast de kinderboerderij is in het verleden gerealiseerd door een schenking van Actium en gemeente Assen. Deze ruimte wordt nu reeds verhuurd voor (kinder)feestjes, maar kampt met achterstallig onderhoud zoals beschadigde vloercoating.

De vervanging van de diverse materialen (met de inzet door onze vrijwilligers) komt ten goede van het behoud van de kinderboerderij en het genereren van eigen inkomsten. Het sociaal/maatschappelijk karakter levert op een duurzame manier een bijdrage aan de wijk dat buurtbewoners verbindt.

In de komende periode zal de subsidie worden ingezet voor de uitwerking van het gemaakte plan.

We zien je graag op de kinderboerderij, voel je welkom dus kom gerust eens langs.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 16:30 uur, zaterdag of zondag: 13:30 – 16:30 uur.

Opening in het weekend alleen wanneer vrijwilligers aanwezig zijn: dan is de vlag gehesen. (datum te lezen in het informatiebord bij de ingang van de kinderboerderij)

 

Voor meer informatie zie www.beekdalhoeve.nl

Kinderboerderij de Beekdalhoeve Marsdijk