Het Uilenpad

Bij de kinderboerderij is het voor kinderen van de basisschool (onderbouw, groepen 1 t/m 4) mogelijk om voor het lopen van educatieve Kabouterpaden uit te wijken naar de Beekdalhoeve in Marsdijk.
De werkgroep Educatie van de Beekdalhoeve heeft in samenwerking met de afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME) van de gemeente Assen routes uitgezet door het beekdal. Daar lopen de kinderen dan een klein Uilenpad in plaats van een Kabouterpad als in het Asserbos. Voor de herfst- en wintermaanden hebben wij een speciaal herfstpad ontwikkeld.

Voor de bovenbouw is er het grote Uilenpad. Dit is het afstudeerprojectvan twee PABO-studentes. In 2004 zijn ze hierop afgestudeerd en nu kan het gebruikt worden. Deze educatieve speurtocht gaat een stuk verder dan het kleine Uilenpad en gaat specifiek over UILEN.

Alle educatieve routes worden in overleg met de afdeling NME van de gemeente Assen gemaakt en zijn opgenomen in het jaarprogramma voor de scholen (Natuur- en milieueducatie: ondersteuningsprogramma lopende jaargang).

Wilt u zich opgeven voor deelname aan het Uilenpad of meer informatie krijgen, dan kunt u ons bereiken via ons contactformulier.