Wijkrant bericht januari 2019

Nieuws van de Kinderboerderij De Beekdalhoeve januari 2019

De feestdagen alweer (bijna) achter de rug, dan kijken we uit naar wat 2019 de dieren zal gaan brengen. We wensen u ook via deze weg een heel goed, gezond en vooral diervriendelijk 2019!

Begin december hebben we aandacht gevraagd voor het volgende:

Onlangs heeft de dierenarts een pony die overvoed bleek, niet meer kunnen redden. Kort erna was er opnieuw een zieke pony in de wei. De symptomen waren hetzelfde, de dierenarts was er deze keer gelukkig op tijd bij.

Wat op dat moment opviel is dat er aan de rand van de wei groente- en snoeiafval lag. We hebben het vermoeden dat dit de oorzaak is van de overvoerde zieke beesten.

Ondanks de bordjes “niet voeren” wordt er wellicht toch (te goeder trouw) gevoerd. De dieren worden door de kinderboerderij op vaste tijden en voldoende gevoerd. Extra voeren is niet goed voor ze.

Ook het snoeiafval is gevaarlijk voor ze: taxus, rododendron en de liguster zijn erg giftig. Een schaap vindt dit heerlijk maar kan hierdoor dood gaan.

Opnieuw wordt er aandacht gevraagd dat er geen groente- en snoeiafval in het weiland terecht komt.

Mocht u als buurtbewoner iets dergelijks zien gebeuren dan willen we u vragen degene hierop aan te spreken of ons zsm te informeren zodat we het zelf kunnen opruimen. Als men het zonde vindt om oud brood of groente weg te gooien dan mag dat ook naar de kinderboerderij worden gebracht . Namens de dieren bedankt voor uw oplettendheid.

We zien je graag, voel je welkom dus kom gerust eens langs.

Voor meer informatie zie www.beekdalhoeve.nl en het publicatiebord bij de ingang van de kinderboerderij. Ook te volgen via Facebook, zoek op “kinderboerderij de beekdalhoeve”, leuke verhalen en foto’s, komt dat zien!

Namens de medewerkers en vrijwilligers van de Kinderboerderij de Beekdalhoeve, (dier)-vriendelijke groeten van Koen Vos