Wijkkrantbericht oktober 2017

Nieuws van de Kinderboerderij De Beekdalhoeve oktober 2017

In de herfstmaand oktober kijken we terug op een mooie periode.

Alweer een tijdje terug hoorden de omwoners van de boerderij het geloei en gemekker doordat het kalf van zijn moeder werd gescheiden.

Vaak wordt het kalf al na enkele dagen bij de moeder koe weg gehaald, ons kalf heeft drie maanden bij haar moeder gelopen maar omdat het met moeder steeds slechter ging. (kalf bleef te veel bij haar drinken) was het tijd om deze twee te scheiden.

Als alles goed is verlopen zijn er twee biggen geboren. Eerst zal het hok en omheining worden gerepareerd en zal er worden geverfd. Er is veel gedaan zodat deze twee binnenkort gehaald kunnen worden.

De geitjes staan weer voor de winter binnen en gaan nu alleen naar buiten bij mooi zonnig weer.

Aan de oproep voor meer vrijwilligers is gehoor gegeven! Het team is aangevuld, heel mooi! Hiermee gaan we proberen in het weekend op een zaterdag- of zondagmiddag de kinderboerderij open te stellen.

Vrijwilligers van de boerderij steken hun handen uit de mouwen en verven/ repareren en maken hokken.

We zoeken nog steeds vrijwilligershulp om de vlindertuin te onderhouden.

Als de tuin regelmatig wordt bijgehouden, is het maar een kleine klus waar veel bezoekers van kunnen genieten! Heeft u groene vingers, en zou u willen helpen als vrijwilliger de vlindertuin te verzorgen meld het ons.

In de ballonwoning naast de Kinderboerderij is het mogelijk om met max 40 personen een feestje te houden, een vergadering te organiseren of een workshop te geven. Vooral kinderfeestjes zijn erg geschikt omdat er ook de mogelijkheid is om de kinderboerderij erbij te betrekken.

Huren kan voor een aantrekkelijk tarief, voor meer info graag een mail sturen naar ballon@beekdalhoeve.nl

We zien u graag eens langskomen: voel je welkom!

Zie ook www.beekdalhoeve.nl of facebook kinderboerderijdebeekdalhoeve.

Namens de medewerkers en vrijwilligers van de Kinderboerderij de Beekdalhoeve, (dier)-vriendelijke groeten van Koen Vos