Wijkkrantbericht januari 2018

Nieuws van de Kinderboerderij De Beekdalhoeve januari 2017

Allereerst willen we u ook via deze weg een heel goed en gezond 2018 toewensen!

De feestdagen zijn alweer achter de rug! Ondertussen werd er wel hard doorgewerkt op de Kinderboerderij en werden de dieren goed verzorgd.

Er is in de afgelopen periode ook weer hard gewerkt in de vlindertuin door onze vrijwilliger Roelf, zodat deze op tijd winterklaar was. Het gras wordt gemaaid en de heg wordt geknipt door de mannen van de kinderboerderij.

Het is leuk om te vermelden dat de helft van de herfstframbozen gerooid is, en weer her plant is met zomerframbozen. Het verschil is, dat deze geen stekeltjes op de planten hebben. Nu kunnen de kinderen s ’zomers ook plukken.

Nu er wat minder frambozen tegelijktijdig klaar zijn, is de kans groter dat volwassenen niet met bakjes komen en alles kaal plukken. De aalbessen en vooral ook de blauwe bessen, daar is goed van gegeten. Waarschijnlijk zal de kruisbessenstruik worden verwijderd, omdat daar weinig van geplukt wordt. De volwassenen weten het wel te vinden, maar ook valt er veel op de grond.

Hopelijk zal alles in het nieuwe jaar weer in volle bloei gaan staan en kan iedereen er weer volop van genieten.

Loop gerust eens langs, en/of binnen: voel je welkom op de Beekdalhoeve.

Op internet zijn we ook te volgen via Facebook, zoek op “kinderboerderij de beekdalhoeve”, leuke verhalen en foto’s, komt dat zien!

Zie voor de openingstijden het houten publicatiebord bij de ingang van de kinderboerderij en de website: www.beekdalhoeve.nl.

Namens de medewerkers en vrijwilligers van de Kinderboerderij de Beekdalhoeve,(dier)-vriendelijke groeten van Koen Vos.