Wijkkrant bericht oktober 2018

Nieuws van de Kinderboerderij De Beekdalhoeve oktober 2018
En dan is het zomaar alweer oktober 2018, “de tijd gaat snel, -gebruik haar wel” zullen ook de medewerkers van de Kinderboerderij hebben gedacht.

Irena en Johan melden enthousiast dat er onverwachts 2 jonge eenden kuikens geboren zijn.
De lammeren van de schapen zijn inmiddels weg, omdat er elk jaar een selectie gemaakt moet worden wat wij willen houden omdat de kudde anders te groot wordt.

Ook de jonge geiten staan apart van de volwassen geiten, dit noem je afspenen.
De melkproductie van de geiten moet stoppen, de lammeren zijn oud genoeg om zelf biks te eten.Ook worden er jonge cavia’s verwacht.
De appels van de bomen zijn straks te koop in het boerderij winkeltje.
Regelmatig is er bezoek van kinderen die de weg naar de boerderij gelukkig goed kennen, maar ook ouders met kinderen en opa&oma’s met kleinkinderen zijn nog altijd verrast te zien dat er met zoveel zorg een Kinderboerderij in onze wijk in stand wordt gehouden. Iets waar we trots op mogen zijn: dank aan alle betrokkenen, zegt het voort!

Ook de vlindertuin (aan de zijkant van het fietspad) en het wandelpad is met behulp van de vrijwilligers Roelf en Hylke netjes onderhouden. De bramen zijn in de afgelopen tijd lekker geplukt, de frambozen moesten eerst rijpen maar uiteindelijk is er ook van gesmuld.

De dieren hebben het goed, ze worden dagelijks van het juiste voer voorzien. Een belangrijk moment van de dag natuurlijk, de dieren weten haarfijn wat de voertijden zijn: ze laten altijd heerlijk van zich horen.

Kortom: voel je welkom en kom gerust eens langs, voor meer informatie zie www.beekdalhoeve.nl en het houten publicatiebord bij de ingang van de kinderboerderij. We zien je graag!

Namens de medewerkers en vrijwilligers van de Kinderboerderij de Beekdalhoeve, (dier)-vriendelijke groeten van Koen Vos