Wijkkrant bericht november 2018

Nieuws van de Kinderboerderij De Beekdalhoeve november 2018

De wintertijd is in het laatste weekeinde van oktober alweer ingegaan, en terwijl het officieel al sinds 21 september herfst is hebben we in de afgelopen maand kunnen genieten van nazomersweer.

In oktober is er een koe met kalf in de wei gekomen, samen met de geiten kunnen ze het goed met elkaar vinden.

Opnieuw het verzoek om geen snoeiafval in het weiland te gooien. Vooral snoeiafval van Taxus, Rododendron en de Liguster zijn erg giftig, een schaap vindt dit heerlijk maar kan hierdoor dood gaan. Voeren van de varkens met eikels is ook leuk maar wat velen niet weten is dat groene eikels giftig zijn, zegt het voort!

Een aantal vrijwilligers hebben alweer een tijdje geleden aan het verzoek voldaan om een speeltoestel te plaatsen bij de ballon woning. (naast de kinderboerderij) Als de kinderboerderij is geopend in het weekend worden de schommels opgehangen en zijn er regelmatig spelende kinderen te zien, leuk!

Binnenkort meer nieuws over een ontvangen subsidie waardoor er diverse voorzieningen kunnen worden aangeschaft en verbeterd, wordt vervolgd.

We zien je graag en voel je welkom dus kom gerust eens langs.

Voor meer informatie zie www.beekdalhoeve.nl en het houten publicatiebord bij de ingang van de kinderboerderij. We zien je graag!

 

Namens de medewerkers en vrijwilligers van de Kinderboerderij de Beekdalhoeve, (dier)-vriendelijke groeten van Koen Vos