Wijkkrant bericht december 2018

Nieuws van de Kinderboerderij De Beekdalhoeve december 2018
De winter is begonnen met het ingaan van de wintertijd, zullen we qua temperatuur een winter gaan beleven? In december wordt het vast wel wat kouder, dat voor de dieren niet uit maakt. Een dikke vacht wordt automatisch gekweekt en ze eten graag een extra hapje.

Helaas is na 16 jaar de pony dood gegaan. De veearts kon het lieve beest niet meer beter maken. In de wei staat tijdelijk een paardje.
De koe in de wei is vervangen door een extra kalfje. De varkens werden te groot, nadat eerst het hok en omheining voor de varkens is opgeknapt komen er nieuwe biggetjes.

Afgelopen maand reeds aangekondigd: we hebben een subsidie ontvangen van de NAM vanwege het project  “Steek energie in de buurt”.
Voor het voortbestaan van de kinderboerderij zijn we als bestuur afhankelijk van o.a. de dagbesteding door Van Boeijen, vrijwilligers, betrokkenheid buren en donaties, c.q. inkomsten.
De gemeente draagt een deel bij in kosten voor exploitatie en diervoeder, maar dit dekt de kosten in het geheel niet.

Er is een plan uitgewerkt waardoor we de aanwezigheid van de kinderboerderij in de wijk hopen te kunnen waarborgen.
Met de inzet van onze vrijwilligers kunnen we met deze subsidie diverse materialen vervangen voor het behoud van de bijna grootste kinderboerderij van Assen!

We zien je graag, voel je welkom dus kom gerust eens langs.

Voor meer informatie zie www.beekdalhoeve.nl en het publicatiebord bij de ingang van de kinderboerderij.

Namens de medewerkers en vrijwilligers van de Kinderboerderij de Beekdalhoeve, (dier)-vriendelijke groeten van Koen Vos