Nieuws van kinderboerderij, wijkkrant bericht maart 2014

Het is weer maart! Zoals ik vorig jaar ook al schreef…maart roert zijn staart?
Het kan vriezen, het kan dooien, zonnetje, geen zonnetje, maar het wel en wee op de boerderij gaat deze maand gewoon door…
De boerderij is deze maand ,in het weekend, 4 keer open. Door de week natuurlijk elke dag.

Zondag 9 maart is de boerderij open en dan is er ook een activiteit in de ballon.

Zaterdag 15 maart, zondag 23 maart en zaterdag 29 maart is alleen  de boerderij open.

Eigenlijk is de boerderij  5 keer open deze maand…..!!

De 5 de keer is 22 maart “ NL-Doet dag” . Ook op de boerderij doen we daar aan mee….!! Dit jaar vindt de NL-Doet dag op de beekdalhoeve plaats op zaterdag 22 maart van 9.00 tot 16.00. Het is nu het derde jaar dat wij er aan mee doen. Het is altijd nog een gezellige en geslaagde dag geweest! Werken, lunchen en werken….gezellig kletsen en aan het eind van de middag genieten van het gewenste resultaat….
Het eerste jaar is er hard gewerkt in de vlindertuin. We hebben toen met hulp van een aantal geweldige vrijwilligers de vlindertuin voorjaars klaar gemaakt.
Het tweede jaar stond in het tekenen van het opknappen van de ballon…vooral van binnen. Dingen die los zaten vast draaien, een grote schoonmaak en er is geverfd.

Dit jaar is het tijd om de dieren extra in het zonnetje te zetten!  Hun hokken opknappen, nieuwe inrichting van de geitenweide en extra informatieborden maken over de dieren en hun gedrag…. Erg belangrijk om de bezoekers duidelijk te maken wat de dieren wel en niet mogen eten of juist bordjes met niet voeren etc.

Wie o wie wil ons helpen?? Op de website van NL-Doet kun je onze klus vinden onder “Actiedag dieren en omgeving” en je aanmelden om bij onze klus te komen helpen…

WIJ ZIJN OOK NOG OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS. Het is super leuk om met je partner of een vriendin en je kinderen (hoeft natuurlijk niet, een gezellige middag samen op de boerderij te zijn is ook relaxt) een middag de baas te zijn op de boerderij….

Je kunt samen bij de boerderij zijn, maar je kunt ook taken verdelen. Misschien vindt 1 van jullie het erg leuk om een activiteit binnen/buiten te organiseren. Genoeg ruimte om de kinderboerderij heen en de ballon is zeer geschikt voor een binnen activiteit… Je bent vrij in het bedenken van de activiteiten. De andere persoon blijft bij de boerderij en kan relaxen of gezellig een praatje met de bezoekers maken…. Rond half 4 is het tijd om de dieren te voeren….(dit alles wordt je natuurlijk goed uitgelegd…)  Heb je belangstelling mail naar secretariaat@beekdalhoeve.nl of kom gewoon langs op de dagen in het weekend dat de kinderboerderij open is. De vrijwilligers die dan aanwezig zijn willen je graag meer informatie geven hoe het reilt en zeilt op zo’n middag op de boerderij.

Dit jaar gaan de medewerkers van de kinderboerderij de beekdalhoeve jullie ook meer op de hoogte houden van het wel en wee op de boerderij. Zij kunnen jullie veel  meer vertellen over de nieuwe dieren die zijn gekocht of geboren (ik weet dat er nu 4 nieuwe dwerggeitjes zijn, maar verder weet ik niets over de dwerggeitjes, zij kunnen jullie veel meer vertellen), over de lammetjes die worden/zijn geboren (vorig jaar hadden we een vijfling) of nieuws over de dierenverblijven waar hard aan gewerkt wordt om ze te vernieuwen. Ik kan jullie alvast wel 1 nieuwtje vertellen: Zoals jullie misschien al gezien hebben, is het dak van de duiventil aan vervanging toe. Het dak is klaar en zou er eind januari op gezet worden. Toen ze het dak eraf wilden halen, bleek dat de duiven net eitjes hadden gelegd!! Het nieuwe dak kon er niet op. Eerst moeten de eitjes uitgebroed worden…. Het nieuwe dak komt erop dus als de eitjes uitgekomen zijn.

Check de website ook af en toe maar, www.beekdalhoeve.nl , hier zetten wij en de medewerkers van de beekdalhoeve ook informatie, nieuwtjes en foto’s op. Als jullie zelf een leuk verhaaltje hebben over je belevenis op de kinderboerderij mag je dit ook delen. Je kan je verhaaltje en/of foto dan sturen naar info@beekdalhoeve.nl . Door de persoon achter dit mailadres wordt je stukje doorgestuurd naar de heren van de website. Het  zou echt heel leuk zijn als er ook ervaringen van bezoekers op onze website zouden komen te staan, het wordt dan veel meer van de wijk! De kinderboerderij is er tenslotte voor de wijkbewoners….

De ballon is ook te huur. Je kunt er kinderfeestjes houden of een feest voor familie en vrienden. Kinderfeestje voor basisschoolkinderen (tijden in overleg) en voor de grote mensen tot 19.00 (dit i.v.m. overlast voor de buren). Als je een cursus wilt geven en je hebt een ruimte nodig is de Ballon ook te huur. Als je informatie meer zou willen weten over de huur van de Ballon  kun je het contactformulier, dat staat onder het kopje “ballon”, op de website invullen. Onderaan het formulier staat stuur. Als je dit opstuurt zit je nergens aan vast hoor…(vrijblijvend). Het formulier komt dan (toevallig) bij mij terecht en ik beantwoord dan je aanvraag/vraag.

Er zijn al veel mensen geweest die de ballon hebben gehuurd voor o.a. een kinderfeestje. Groot succes…. Deze succesverhalen en eventuele foto’s staan helaas niet op de site, maar hier gaan we dus aan werken….., want mensen deel je ervaringen en belevenissen op de kinderboerderij en in de Ballon met de bewoners in o.a. de wijk Marsdijk!!

Ik hoop jullie te zien op kinderboerderij de beekdalhoeve of jullie belevenissen en ervaring met betrekking tot de Ballon en de boerderij te lezen op de website…..

Met vrolijke groet,

Amarins van de Riet en mijn mede collega’s vrijwilligers van de Beekdalhoeve