Lespakketten


Kinderboerderij De Beekdalhoeve biedt voor basisscholen de educatieve activiteiten Het Uilenpad en Waterbeestjes aan, om uit te voeren op locatie van de kinderboerderij.

Daarnaast zijn er ook nog 2 lespakketten voor basisscholen: Het konijn en De dieren van de kinderboerderij. Deze lespakketten zijn gratis te lenen om op school te gebruiken. De behandeling van het pakket kan worden afgesloten met een bezoek aan de kinderboerderij. Ook in de herfst en de winter is het goed mogelijk om de kinderboerderij te bezoeken dankzij onze verwarmde ballonwoning.

Deze lespakketten zijn gemaakt door Linda Bruins en Eva Drent, twee vierdejaars studenten van “De Eekhorst” in Assen.

Het konijn is geschikt voor de onderbouw. In overleg is het mogelijk om het lespakket af te sluiten met een bezoek aan de kinderboerderij. De kinderen kunnen dan een konijn van dichtbij zien en aaien. Ook hebben wij een aantal vragenlijsten over andere dieren liggen, zodat de kinderen met verschillende dieren op de kinderboerderij in contact kunnen komen.

Het lespakket De dieren van de kinderboerderij is geschikt voor de middenbouw van de basisschool. In overleg is het mogelijk om het pakket af te sluiten met een bezoek aan de kinderboerderij. De kinderen kunnen dan alle dieren van dichtbij zien. Ook hebben wij een aantal vragenlijsten liggen met de bedoeling om kinderen beter naar de dieren te laten kijken.

Bent u geïnteresseerd in 1 van onze lespakketten, of wilt u meer informatie hierover, dan kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier.